Skaffa gasolkylskåp till sommarstugan

Om du har ett fritidshus kan det vara mycket smart att satsa på ett gasolkylskåp, särskilt om du inte har el. Det är en bra lösning som gör det möjligt att ha kyld mjölk och kyckling oavsett var ditt sommarställe är beläget. Med ett gasolkylskåp kan du ha en stuga ute i skärgården eller mitt ute i skogen.

Du har ett sommarställe, men inget kylskåp. Eller så är kylskåpet gammalt och det är dags att skaffa ett nytt. Det som är skönt med ett gasolkylskåp är att du inte behöver någon el, det klarar alla strömavbrott utan problem och att de moderna gasolkylskåpen är tysta. Utomhus har du naturens ljud och inomhus skön tystnad utan brummandet från ett kylskåp. De är inte heller lika tunga som vanliga kylskåp, så det är inte svårt att frakta dem till lite mer avlägsna ställen. Men naturligtvis passar de lika bra i en stugby. Du köper ditt gasolkylskåp hos Elkatalogen som har ett stort utbud av gasolkylskåp i olika storlekar.

Fördelar med gasolkylskåp

Vare sig målet är att sommarstugan ska vara off grid eller inte så är ofta vitvaror som drivs av gasol ett bra alternativ. Det är billigt, går snabbt att sätta igång, enkelt att frakta och du behöver ingen el. Det kan rent av vara smart att ha ett litet gasolkylskåp som backup hemma om du ofta råkar ut för strömavbrott. Det enda som du behöver är gas som du köper på bensinstationen eller hos Granngården. Du tankar din gasolflaska och sedan är det bara att sätta igång kylskåpet. Dagens gasolprodukter har också säkerhetsskydd och det finns bra gasvarnare som du kan köpa. I husvagnar och husbilar används primärt vitvaror med gasol.

Smarta lösningar för sommarstället

Förutom att investera i ett modernt gasolkylskåp är det smart att satsa på solceller. Vare sig du har el eller inte kommer du att tjäna pengar på att installera solceller på taket. Ett problem ute på landet är strömavbrott, men om du har både gasolkylskåp och solceller har du alltid ström. Du lagar maten på gasolköket, får ström till datorn och lamporna via solcellerna och maten håller sig kyld och hygienisk i kylskåpet. I ett fritidshus på landet är det också klokt att ha egen värmekälla, särskilt om du har ett äldre hus som läcker mycket energi. En kamin ger både värme, hög mysfaktor och du kan använda den för matlagning om det behövs. Dock är det också smart att ha en gasolkamin. Då värmer du snabbt upp ett rum. Sommartid kan det bli för varmt med kamin, särskilt som den håller värmen under lång tid. Då är det skönare att bara ställa in en liten gasolkamin i sovkammaren. Sätt på kaminen tio minuter och få ett lagom uppvärmt rum. Satsa på:

  • Vitvaror som drivs med gasol
  • Solceller
  • Kamin

Om du inte har dragit in el till sommarstugan kan det vara smart att tänka över de alternativ som finns. Utvecklingen inom solceller går snabbt. Det finns personer som bor i villa och som lever off grid, bara för att spara pengar. Med gasol och en kamin kommer du långt och kan njuta utan dyra elräkningar eller oroa dig för att kycklingen är dålig efter strömavbrottet.