Så får du en snygg och säker altan

En altan är en förlängning av huset och ett populärt sätt att njuta av sommarsolen. För att altanen ska bli en magisk plats fyller altanräcket en viktig funktion ur flera perspektiv. Ett altanräcke gör altanen till en säker plats men ger även insynsskydd och höjer utseendet.

När du är i färd med att renovera huset kan det vara en bra idé att fixa en altan i samma veva. En altan är fantastisk att ha eftersom den möjliggör att njuta av det härliga sommarvädret på ett underbart sätt. Eftersom en altan är en balkong på pelare är det viktigt att tänka på att sätta upp säkra altanräcken för att minska risken att barn eller vuxna kan ramla över kanten. Ju högre upp altanen är desto högre krav ställs på räckets säkerhet. Det finns många altanräcken som är säkra, underhållsfria och väldigt fina.

Altanräcket skärmar av och höjer utseendet

Förutom säkerheten är altanräcken ett bra insynsskydd som dessutom ger en rumskänsla på altanen. En bra inramning kan ge dig en riktigt härlig oas. Ett snyggt altanräcke kan även bidra till att ge hela altanen ett bättre utseende. Altanräcken finns i olika varianter och utföranden, välj ett som passar din altan och som ger den ett unikt utseende. När du väljer altanräcke är det en fördel att välja ett räcke som består av ett bra material för att få en lång livslängd.

Välj ett kvalitativt trämaterial som håller länge

Det är även viktigt att du väljer bra och kvalitativt material till själva altanen också för att öka livslängden. Det är inte sällan som en altan byggs med tryckimpregnerat trä, lärkträ eller cederträ. Alla träslag har sina fördelar och nackdelar, hitta ett material som är lämpligt för dig gällande pris och utseende. När det kommer till placeringen är den otroligt viktig. Utmaningen för att få ett lyckat altanbygge är att anpassa altanen på ett bra sätt till huset. Fördelarna med att tänka lite extra på placeringen är många. När du har en altan som är lättillgänglig, har mycket sol och som du trivs på kommer den användas mer. Tänk på att kolla upp allt kring bygglov innan du sätter igång med altanbygget.