Så värderar du din bostad inför försäljning

Går du i säljtankar? Vare sig du har bestämt dig helt för att sälja, eller om du funderar på det är det alltid bra att göra en värdering av bostaden innan du skrider till verket.

När du värderar din bostad får du reda på vad den är värd och kan sätta ett marknadsmässigt utgångspris. Du riskerar alltså inte att sälja bostaden för billigt. Idag svänger bostadsmarknaden en del. Det är därför bra att ha en relativt färsk värdering i ryggsäcken innan du säljer.

Kontakta Notar för värdering

Hur ska du då gå tillväga om du vill värdera din bostad? Det bästa är att kontakta en bra mäklare. Notar har varit verksamma ända sedan 80-talet och har därför stor kunskap om olika typer av fastigheter. Det är därför tryggt för dig att vända dig till dem om du vill värdera din bostad inför försäljning. Hos dem kan du få värdering på två olika sätt. Det går nämligen både att göra processen online eller att låta en mäklare komma hem till dig. Du väljer själv vad som passar dig bäst. Här kan du läsa närmare om hur det går till att värdera ditt boende med hjälp av en mäklare.

Därför är det viktigt att värdera

Just nu har bostadspriserna gått ned och allt fler tvingas sälja under utgångspris för att bli av med sina bostäder. Det kan bero på att den som säljer har övervärderat sin bostad. Att ta hjälp av en mäklare är bättre eftersom en sådan har en bred kunskap om olika fastigheter och vet hur priserna ligger just nu. För dig som säljer är det också bra att veta att det just nu är köparnas marknad eftersom bostadspriserna har sjunkit.

En professionell värdering hjälper dig alltså att sätta ett rimligt utgångspris och på så sätt lättare få ditt boende sålt. Vid värderingen kanske du också kommer på förbättringar du skulle kunna göra på bostaden för att få ett bättre pris. Här är en mäklare till god hjälp och kan ge dig tips och råd. Visst kan man vilja skynda på en försäljning, men det är oftast bäst att ta det lite lugnt och planera den väl.