Glasa in uterummet med rätt glas

Många drömmer om ett uterum, speciellt när våren och sommaren är på intåg. Uterummet ska helst ha stora glasfönster, ja kanske rent av vara helt gjort av glas. Anledningen är att du får en strålande utsikt, kan odla med hjälp av mer solljus i rummet och njuta av sommarens vackra färger.

Att beställa inglasning uterum är ingen konst. Bil- och Byggnadsglas är ett företag som specialiserar sig på olika typer av inglasningar för olika ändamål.

Varför glasa in uterummet?

Ett uterum av glas helt eller delvis ger en underbar känsla både för den som sitter inne och tittar ut, och för den som tittar in utifrån. I uterummet kan du ha allehanda plantor, blommor och växter för att förgylla interiören och färgskalan. Glaset bör vara extra isolerande eftersom du säkerligen vill sitta i uterummet långt in på hösten och kanske börja redan på vårvintern att odla små plantor. Idag finns riktigt isolerande och energisnåla glas till både dörrar och fönster och till och med för hela väggar som passar till olika design.

Formen på ditt uterum

Uterum kan vara alltifrån fyrkantiga och runda till hexagonala, vilket då ofta brukar kallas för lusthus. Du kan även bygga ett litet orangeri och ha planteringar i medan du samtidigt kan vistas där. En del kan vara öppen eller så väljer du att ha hela uterummet stängt. De som har villa och trädgård brukar ofta bygga till ett uterum i anslutning till altanen så att uterummet liksom blir en del av huset. Det sistnämnda är mycket populärt inte minst på grund av att man kan flytta sina växter från inne till ute och vice versa. Då sparar man på att köpa nya växter till antingen det ena eller det andra och kan alltså odla sina favoritplantor året runt.