Håll efter hemma och slipp kaoset

Många bäckar små är ett uttryck som används för att uttrycka att det lilla räknas och det gör det verkligen. Om du plockar undan och håller efter lite varje dag i hemmet slipper du de långa passen med städning som resulterar i suckar och tårar. 

Städning är ett ont måste för många och det är många steg som tar lång tid. Oftast blir det stökigt hemma för att det är enkelt att skjuta på enkla rutiner som håller efter. Tankesättet går från “jag tar det senare” till “det är bara en tallrik” och det är dessa tankar som är boven till stöket. Genom att tillämpa några enkla knep i vardagsstädningen som gör att du slipper ta tag i storstädning varje vecka. 

2 minuters metoden

Ibland står det en kopp på bordet eller ligger en tröja på golvet och dessa ska plockas upp direkt för att det tar mindre än 2 minuter att fixa. Om du ändå ska ställa dig upp från soffan eller gå till ett annat rum, se dig omkring om det är något som snabbt kan åtgärdas. På så sätt kommer du lära dig själv att plocka undan utan att det blir jobbigt för dig. 

Sätt in några enkla rutiner

Det är otroligt trevligt att vakna upp till ett rent kök eller städat sovrum, det är olika för alla vad som lugnar deras själ. Fundera på vilket rum som behöver vara städat för att du ska bli extra glad på morgonen och för in rutiner under dagen som hjälper dig att upprätthålla det. Exempelvis kan du fixa disken varje kväll för att vakna upp till ett rent kök eller plocka undan kläder för att vakna till ett städat sovrum. Med dessa knep kommer du endast göra större städningar ibland när det behövs.

Spara tid 

Vill du kunna spara ännu mer tid? Då är det dags att anställa någon som hjälper dig med storstäd. Eftersom du redan har bra knep på hur du effektiviserar städandet i vardagen behöver du någon som tar hand om dammsugning, moppande och torkande. Ta hjälp av ett företag som kommer och städar en gång varannan vecka och använd knepen mellan gångerna för att hålla efter.