Så flyttar du smidigt i Göteborg

En flytt är förknippad med många känslor. Dels känner du förstås stor förväntan inför att komma till ditt nya boende och göra dig hemmastadd, men dels är det inte ovanligt att flytten även är förknippad med ett visst mått stress. Det går emellertid att undvika med rätt planering och rätt sorts hjälp.

Att flytta i en stor stad som Göteborg innebär ofta att flytten sker från en lägenhet där du behöver bära ned flyttlasset många trappor. Gör dig själv en tjänst och låt proffsen sköta den uppgiften. Flyttmännen är en flyttfirma Göteborg som hanterar ditt flyttlass på bästa sätt. Du kan enkelt begära en offert via hemsidan för att ta reda på vad just din flytt kommer att kosta.

Packa smart

Visst kan det vara frestande att bara rafsa ned hela bohaget i lådor på måfå. Det är emellertid något som du kommer att ångra när du nått din destination och det är dags att packa upp. Packa istället rum för rum och märk lådorna noga med innehåll. Även om du tror att du kommer att komma ihåg vad som ligger i den där blåa lådan så är faktiskt chanserna små att du gör det när du kommer fram.
Har du sköra saker så kan du använda dina kläder eller andra textilier för att slå in dem med. På så sätt minskar du antalet lådor och behöver inte heller köpa massor av extra skyddsmaterial.

Vikten av att anlita en bra flyttfirma

När det är dags att välja flyttfirma bör du inte bara ta den som är billigast. Undersök istället noga referenser och recensioner så att du vet att du anlitar en bra aktör. Tyvärr är flyttbranschen en bransch där det förekommer blufföretag, något som är viktigt att känna till. Det finns fall där kunder fått sina bohag förstörda, men också till och med fall där hela flyttlasset har försvunnit, något som du absolut inte vill vara med om. Var därför noga med att undersöka olika alternativ och ta hänsyn till både pris och recensioner. Här finns en intressant artikel som går djupare in på hur du väljer rätt flyttfirma. Ditt bohag är naturligtvis värdefullt för dig och det är därför viktigt att välja vem som ska hantera det med omsorg.

Fördelar med att anlita en flyttfirma

Kanske du tänker att du ska spara pengar genom att sköta flytten själv. Visste du då att enligt undersökningar är en flytt något av det mest påfrestande en människa kan genomgå? Du kommer att ha nog med arbete med packning och planering. Att låta någon annan sköta de tunga lyften är alltså en god idé. Det är viktigt att komma ihåg att de som jobbar i flyttbranschen är experter på att lyfta tunga föremål. De är dessutom försäkrade. När du däremot ensam försöker baxa ned en tung byrå kan du både skada dig och dessutom ha sönder din möbel.
Vi får heller inte glömma att flytten ofta går fortare med hjälp av en flyttfirma.

Tips för en smidig flytt

  • Anlita en flyttfirma
  • Packa rum för rum
  • Märk dina lådor noga