Fördelar med billig heminredning

Visste du att det finns mycket du kan få till när du ska göra om hemma? Kanske har du redan lagt mycket pengar på en renovering och har inte råd att lägga ytterligare på dyr möbeldesign. Det finns dock mycket du kan göra genom att handla på second hand, måla eller klä om eller helt enkelt bara möblera om hemma.

Lägg inte ner stora summor på att inreda hemmet om du inte har råd. Många väljer idag att göra om och kasta äldre möbler som de bara haft några månader. Att då köpa nya dyra prylar är både dåligt för plånboken och miljön. Köp istället billig heminredning på Varuhus1 och inred med din egen stil genom att tillföra något nytt men prisvärt.

 

Vad kan du göra själv?

Börja med att se över vad du har hemma. Släng inget som kan vara av värde och som faktiskt kan passa in när du ska inreda. Börja med basen och de stora detaljerna såsom soffa, säng, matsalsgrupp och fåtöljer. Tänk även efter vilka färger som är dominerande i rummet och vilka som är komplement. Utefter det kan du lägga in smådetaljer som kuddar, gardiner, mattor och tavlor som får bli små färgklickar.

 

Det lilla gör det stora

Du vill förmodligen inte ha det plottrigt hemma men några smådetaljer och dekorationer gör ett hem. Satsa på små vaser, filtar och doftljus som sätter stämningen. Glöm heller inte bort vikten av plantor och blommor. Sätt upp små tavelhyllor eller museihyllor och ställ plantor, kaktusar eller en fin skulptur där som ensam pjäs. Tänk på att inte ha det för tätt mellan sakerna i hyllorna eller ha för mycket av olika saker. Då riskerar det att bli för mycket och du ser inte längre skogen för alla träden så att säga.