Gör skönhetsingrepp utan operation

Om du har känt att du vill förnya ditt utseende är det inte alltid nödvändigt med operation. Det finns många olika sätt att föryngra huden och få den att se fastare ut, utan att behöva lägga sig under kniven. Bland dessa hittar vi trådlyft, fillers och en del andra knep som inte är så kända men ändå effektiva enligt forskning.

Med hjälp av trådlyft i Göteborg kan du strama till och lyfta huden i ansiktet och på andra ställen på kroppen, utan att behöva genomgå operation med smärta och narkos. Du får inte heller några ärr av denna metod. Trådlyft utförs genom att tunna trådar som även kan ha små hullingar injiceras i din hud. Den relativt nya skönhetstrenden har blivit populär tack vare sin enkelhet. Trådlyft passar den som vill ha en föryngring av utseendet utan operation. När du väljer att göra trådlyft i Göteborg får du en säker skönhetsbehandling med god tillgång till stadens nöjen och avkoppling.

Fördelar med trådlyft

  • Trådlyft drar upp huden med hjälp av trådar med små hullingar, som sedan kan spännas.
  • Det går också att använda trådar som saknar hullingar för att stimulera kroppens egna kollagenproduktion.
  • Resultatet brukar ofta bli positivt runt kinderna och käkarna, och kan också vara effektivt vid så kallade ”hamsterpåsar” vilket är vecket mellan hakan och munnen.
  • Trådarna absorberas av huden och ger en förhöjd kollagenproduktion och förbättrad hudtextur.

Nils-Olof Carlsson som är pensionär och 75 år gammal valde att göra ett trådlyft inför publik. Ingreppet gjordes under en ”killkväll”, där målet var att göra saker som inte var traditionellt grabbiga. Över hundra personer var med på evenemanget och ingreppet tog cirka 30 minuter. Nils-Olof sade att det inte gjorde särskilt ont och att han mådde bra efter ingreppet.

Fillers – populärt skönhetsingrepp

En annan populär skönhetsbehandling som i vissa fall kan användas som alternativ till kirurgi är fillers. En fillerbehandling ger volym och innebär att hyaluronsyra injiceras i huden. Behandlingen bygger upp volym där det behövs och slätar ut rynkor, föryngrar hudens utseende och kan också förstora läppar eller behandla ärr. Fillers bör endast utföras av behörig personal som läkare och sjuksköterskor. Den som väljer att injicera sig själv med fillers tar stora risker. Om injektionen går in i ett blodkärl kan det orsaka en blodpropp, vilket kan ge vävnadsdöd i området.

Träning förbättrar hudens utseende

En metod som många märkligt nog inte känner till är att träna för att föryngra huden. Det kräver ingen kirurgi eller nedsövning, dyra krämer eller procedurer men är effektivt för att ge dig spänstig och slät hud långt upp i åren. Ett stillasittande liv ger dig mindre muskler, men också ett krympande fettlager under huden. Samtidigt blir din överhud tunnare och torrare med åren. Det gör att ansiktet ser mer insjunket ut, då det volymgivande fettet försvinner och överhuden sitter som en filt utan elasticitet ovanpå ansiktet.

Men om du börjar använda spinningcykeln och löpbandet regelbundet händer det plötsligt saker djupt inne i huden. Här bildas särskilda proteiner, så kallade myokiner, som dämpar inflammationer. Träningen bromsar inte bara åldrandet utan kan till och med backa tidens tand. Du behöver bara motionera måttligt till hårt under tre timmar varje vecka för att markant öka myokinerna i huden.