Lyckas med din vardagslook

För många är fix av utseendet en del av sin morgonrutin, men ibland är det tråkigare än andra dagar. När du vill ha det enkelt,  snyggt och så snabbt som möjligt behöver du bara några enkla produkter och knep som tar din vardagslook till en ny nivå.  

En enkel vardagssminkning behöver inte innehålla mängder med produkter, utan det räcker med några få. Målet med en vardagssminkning är att få ett lite piggare och fräschare ansikte för att känna sig mer självsäker och presentabel på jobbet. Oftast behövs mindre smink än vad du tror och med en enkel frisyr och outfit är du redo för dagen.

Börja med basen

Din hys välmående är grunden till en bra bas och får dig också att naturligt se pigg och fräsch ut. Börja med att tvätta ansiktet och återfukta! Efter det applicerar du en grund av bb-creme, foundation eller mineralpuder beroende på vilken täckning du önskar. Om du använder något flytande är det viktigt att applicera puder ovan så att sminket håller hela dagen. Efter den grundläggande basen kan du applicera contour, solpuder och rouge om du önskar det. Det är annars lätt att ansiktet känns platt och matt eftersom du plockar bort alla naturliga skuggor med foundation eller liknande. 

Bestäm dig för vad du vill framhäva

En vardagssminkning behöver inte innehålla läppstift, mascara, ögonskugga och hela köret, utan du kan välja en av dina bästa egenskaper och framhäva detta. Exempelvis kan du lägga starka kontraster vid läpparna i form av ett läppstift eller läppenna. 

Om du söker en mer naturlig look är det smart att gå för ögonfransar och bryn, du kan också köra på båda. Kör på lite mascara på böjda ögonfransar och markera brynen lite lätt med en ögonbrynspenna eller pomade. Söker du istället något mer sofistikerat väljer du ett läppstift. Våga testa dig fram och se vad som passar dig!

Planera för en bra hårdag

Håret kan för många vara den jobbigaste delen av morgonrutinen om det är svårhanterat och trassligt. Det bästa tipset är att göra grovjobbet kvällen innan. Bestäm dig för om du vill ha det naturligt eller styla det. Sov sedan med en fläta för att behålla strukturen för frisyren och gör finjusteringar på morgonen. Om det ändå inte är som du önskar när du vaknar kan du enkelt fixa detta med stylingverktyg eller en enkel uppsatt frisyr. 

Kläder efter tycke

Sist men inte minst är det dags att välja kläder. Ett vinnande koncept är att alltid ha det du själv känner dig bekväm i. Det kommer inte bara se bra ut för att du har bra smak, utan det kommer också se bra ut för att du trivs. Genom att du trivs i vad du har på dig kommer du utstråla självsäkerhet, vilket gör vem som helst snyggare.