Så klär du dig bekvämt och snyggt till vardags

Med ett par bra skor är det möjligt att vara både snygg och bekväm till vardags. Satsa på ett par breda skor med en ordentlig sula för att undvika problem med fötterna. Klä dig även praktiskt i enlighet med väderleksrapporten.

Att klä sig både snyggt och bekvämt till vardags är lättare sagt än gjort. Dagens trender och rådande normer gör att många kompromissar med bekvämligheten för att istället se så bra ut som möjligt. Det är dock inte omöjligt att klä sig komfortabelt och elegant. Här hittar du de bästa tipsen hur du går tillväga för att slippa trånga och opraktiska kläder i vardagen.

Välj bekväma skor

ShoesBekväma skor är A och O för att du ska känna dig väl till mods. Ett par stiliga breda skor kan vara räddningen. Cinnamon Skor erbjuder ett brett utbud av skor som inte är för tajta eller klämmer åt för mycket. Det är särskilt bra för dig som är upp och går mycket eller som lätt får skavsår. Framför allt klackskor bör du undvika till vardags eftersom de kan ge blåsor, muskelskador och missformade fötter. Både leder och muskler påverkas negativt och kan ge problem för resten av livet. Det är inte bara högklackade skor som är farliga för fötterna. Många modeskor är tillverkade för att tillfredsställa ögat snarare än fötterna. Skor med för tunna sulor, exempelvis populära Converse, gör att både vuxna och tonåringar får problem med värk i hälarna. Majoriteten av alla fotproblem beror på dåliga skor. Om du bär för trånga skor kan du till exempel drabbas av nageltrång och nagelbandsinfektion. Bra skor ska ha en uppbyggd sula och ha tillräckligt med rum för tårna. Det gör vardagen mer bekväm, men det är även viktigt för att inte skada fötterna.

Klä dig enligt vädret

Välj alltid kläder och skor efter behov och var praktisk. Gör inte misstaget att klä dig för lite bara för att du vill se bra ut. Om det är kallt bör du se till att kläder och skor är avsedda för de kyliga temperaturen och det halkiga underlaget. Det samma gäller om det regnar. Glöm det gamla ordspråket ”Vill man vara fin får man lida pin” och tänk på komfort istället. När du är bekväm så kommer du även se bättre ut.