Så förenklar du försäljningen av bostaden

När du ska sälja din bostad är det viktigt att du tar reda på bostadens värde utifrån rådande marknadsläge. Genom att göra en bostadsvärdering kan du få en rättvis bild av vad du kan få. Det är helt kostnadsfritt att göra en värdering, vilket är väldigt bra.

När det har blivit dags att sälja bostaden finns det en del saker som är bra att tänka på för att få ett bra utfall. Innan du ska sälja bostaden är ett första steg att ta reda på vad du kan få för den. Det är möjligt att värdera bostad för att få ett uppskattat pris på din bostad. Det är dock viktigt att få en kvalificerad bedömning av en bra mäklare.

Gör en kostnadsfri bostadsvärdering

Bostadens värde avgörs av en rad olika faktorer som läge, stil och skick. När en mäklare värderar din bostad kan du samtidigt få bra tips och råd på åtgärder som skulle kunna vara värdehöjande. Även att styla ditt hem optimerar förutsättningarna att få ett bra slutpris.

Värderingen är baserad på:

  • Läge
  • Utformning
  • Skick
  • Ränteläge
  • Lånesituation
  • Aktuella bud på marknaden

Välj din mäklare med omsorg

Efter att värderingen är gjord bör du välja en mäklare som tar hand om försäljningen. Valet av mäklare är direkt avgörande för hur försäljningen av din bostad går. Det är betydelsefullt att du väljer en mäklare som har goda kunskaper och lång erfarenhet av att sälja bostäder. En duktig mäklare vet vad som krävs för att lyckas med en bostadsförsäljning. Dessutom kan kompetenta mäklare göra försäljningsprocessen både smidig och enkel för dig. Det är betydelsefullt att ha en tydlig plan för försäljningen och en vass mäklare vet precis hur planen ska läggas upp.

Ha förtroende för mäklaren

Något som är viktigt att tänka på när du ska göra ditt val av mäklare är förtroende och lokalkännedom. Att du känner tillit till mäklaren är a och o. Om mäklaren har god lokalkännedom ökar även chanserna att bostadsförsäljningen blir lyckad. Tänk på att försöka sälja när förhållandena är som mest gynnsamma. En kunnig mäklare har även många ess i rockärmen för att maxa försäljningen.