Bädda rätt för bättre sömn

Att sova i en välbäddad säng är inte bara skönt och mysigt, det är bra för sömnkvaliteten också. Med några enkla metoder kan du uppnå en optimal sömn och därmed bli piggare och friskare. Här får du några tips!

God sömn beror på flera faktorer som kan fördelas i externa och interna. Medan de sistnämnda handlar om saker som stress och hälsa, har de förstnämnda att göra med hur ditt sovrum är inrett och vilka kvällsrutiner du har. Med en fin säng, en riktigt bra madrass och sköna kuddar och täcken från Engmo Dun kan du snabbt och enkelt förbättra hur du sover.

Vikten av att bädda rätt

Luxury,Bedroom,That,Opens,With,French,Doors,Onto,A,Terrace.Det är oerhört viktigt att du ligger på en bra madrass och att du har en korrekt sovställning som är skonsam mot din rygg och dina leder. Många människor lider av led- och muskelvärk på grund av felaktiga sovställningar och det är inte ovanligt med exempelvis höftvärk som orsakats av bursit, en inflammation i ledernas slemsäckar. Boven i dramat är ofta hur du sover, och för att du ska överkomma smärta och stelhet krävs inte mer än en bra madrass och sköna kuddar. Hur du ska välja madrass beror till stor del på hur lång du är och hur mycket du väger eftersom det påverkar hur din vikt fördelas över liggytan. Därför kan en fastare variant vara att föredra i långa loppet eftersom det blir mer jämvikt och kroppen inte belastas på specifika punkter.

Bra sängkläder och inredning

När du sover är det bra att ha tillgång till flera kuddar. De låter dig ändra på dina sovställningar och fördela vikten jämt under nattens gång. Ligger du på sidan kan du lägga en kudde mellan benen och genast få en skön avlastning på höft och rygg, medan en kudde under knäna kan kännas bra för dig med rygg- eller ledbesvär. Välj aldrig för mjuka eller sladdriga kuddar utan satsa på kvalitativa produkter.

Det är också viktigt att du har ett täcke som passar temperaturen i rummet så att du varken fryser eller blir för varm under natten. Ha gärna ett svalt och ett varmt duntäcke hemma för att kunna byta, och välj örngott av sköna material som kan motverka rynkor som en extra bonus. Bädda sängen fint i dina favoritfärger – det får dig att trivas extra väl, vilket i sin tur fungerar avkopplande.